SIVUSTO

Tule mukaan Turvallisuusmuseon toimintaan!

Liity Turvallisuusmuseo Kannatusyhdistys ry:n Kannattaja jäseneksi tai varsinaiseksi jäseneksi. Liity täyttämällä jäsenhakulomake.

Luovuta laite / materiaali Turvallisuusmuseolle

Luovuta hallussasi oleva laite, laitteisto tai muu materiaali turvallisuusmuseolle. Voit luovuttaa laitteen tai materiaalin kokonaan haltuumme tai vain kuvauksen ja dokumentoinni ajaksi. Luovuta laite / materiaali täyttämällä tuoteluovutuslomake.

Turvallisuusmuseon toiminta

Toimintamme tarkoitus:

Keräämme turvallisuusalan historian talteen. Etsimme:

 • laitteita ja laitteistoja
 • dokumentteja ja esitteitä
 • tapahtumia ja juttuja
 • kirjallisuutta.

Asiat ja laitteet kiinnitetään oikeaan aikaan. Laitteet ja dokumentit yhdistetään ja niiden tarinat kerrotaan. Keräämästämme aineistosta voidaan antaa tuplakappaleet oppilaitoksille.

Teemme Suomen ensimmäisen virtuaalisen museon. Keräämämme ja dokumentoimamme aineisto julkaistaan virtuaalisessa museossa internetissä.

Dokumentointimenetelmät:

Dokumentoimme Tekniikan museolta saamiemme dokumentointiohjeiden mukaisesti materiaalimme. Materiaalista pyrimme dokumentoimaan mm.:

 • tunnistetiedot
 • valmistusajan ja paikan
 • määrät
 • käyttötarkoitukset ja käyttöajan
 • käyttöohjeet, esitteet ja muut dokumentit
 • yksilölliset tiedot
 • laitteen tarinan.

Valokuvaus:

Hallussamme oleva materiaali valokuvataan kuvausasemalla, jolla on mahdollista ottaa 360° kuvakulma laitteesta. Näin ollen laitteen kuvaa voi tarkastella eri kulmista ja sen yksityiskohtiin hyvin tarkalla tasolla zuumata. Dokumentit, esitteet ja valokuvat skannataan talteen sähköiseen muotoon.

Videointi:

Laitteet ja laitteistot on mahdollista videoida. Laite voidaan mahdollisesti videoida siten, että laitteen toiminta tulee näkyviin.

Aikataulu:

Projektin aikataulu on avoin. Teemme projektia harrastuspohjalta, joten tiukkoja deadlineja meillä ei ole. Laitteiden ja materiaalin keräys ja dokumentointi on aloitettu. Virtuaaliseen museoon on viety koemielessä materiaalia. Vuoden 2013 aikana jatkamme dokumentointia ja virtuaalisen museon koekäyttöä. Tavoitteena on saada museoon materiaalia ja avata museo mahdollisimman pian, viimeistään sadan vuoden päästä..

Jo tapahtunutta:

Syksyllä 2010 Laurean opiskelijat tekivät alustavat projektityön virtuaalimuseon IT-sovelluksesta. ASIS Finland ry lahjoitti museolle kannettavan tietokoneen ja tulostimen.

Kevään 2011 aikana toinen Laurean projektiryhmä toteutti yhden vaihtoehdon virtuaalimuseon käyttöliittymäksi ja tietokannaksi.

Keväällä 2011 hankimme myös 360° kuvausaseman, jolla laitteet voidaan kuvata.

Syksyllä 2011 aloitettiin laitteiden taltiointi ja kuvaaminen. Turvallisuusmuseo hyväksyttiin Keski-Uudenmaan maakuntamuseoiden jäseneksi. Museolle nimitettiin mentori. Turvallisuusmuseo osallistui FinnSec 2011 messuille omalla osastollaan, jossa oli nähtävänä mm. vanhoja putkivideokameroiden mustavalkoisia kuvia.

2012 Virtuaalimuseosta tehtiin ensimmäinen raakaversio, johon alettiin viemään laitteita ja laitteistoja.

Toimitilat:

Toimitiloinamme toimii 20 neliön vuokratila Keravalta, Klondyketalosta. Finanssialan Keskusliitto ja Securitas lahjoittivat toimitilaamme toimistokalusteet.